Brokolili Karnıbaharlı Kızartma Salatası

Podhani

Global Mod
Global Mod
Brokolili Karnıbaharlı Kızartma Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet brokoli
  • 1 adet karnabahar
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet küçük uzunluk soğan
  • 2 tane közlenmiş kırmızı biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Brokolili Karnıbaharlı Kızartma Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesi soyup, küp küp doğrayın. Havucu biçimini bozmadan ince ince doğrayın. Soğanlar küçükse elma dilim biçiminde 4e bölün, büyükse yarım daite olarak kesebilirsiniz.
  2. Brokoli ve karnabaharı bir tık yumuşayacak biçimde haşlıyoruz.
  3. Tavada ısıttığınız yağda evvel patatesi 5 dakika kadar kavurun. daha sonra havucu ve soğanı atıp kızartın.
  4. Tüm gereçler kızardığında küçük kesimlere ayırdığınız brokoliyi ve karnabaharı da ekleyip ağzını kapatın. Kısık ateşte brokoli ve karnabahar yumuşayana kadar bekleyin.
  5. Tuzunu kendi damak tadınıza bakılırsa atabilirsiniz.
  6. Ben buzluktan közlemiş biber ekledim, fırında da közleyip ekleyebilirisiniz.
  7. Karışım soğuduğunda sarımsaklı yoğurdunu döküp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun:)
Brokolili Karnıbaharlı Kızartma Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst