Brokoli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram brokoli
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Brokoliyi yıkayıp fazlaca küçültmeden üstünü geçecek kadar suda 15 dk haşlıyoruz. Buharda da pişirilebilir tercihen.
- Haşlanan brokoliyi sıcak sudan soğuk suya sokarak şokluyoruz. Brokoli hayli erimemeli biraz canlı kalmalı epey daha lezzetli oluyor.
- daha sonra suyunu süzdürüp küçük modüllere ayırıyoruz.
- Sarımsağı rendeleyip içine atıyoruz. Yarım limonun suyunu sıkıyoruz. Zeytinyağı ve baharatını tuzunu katıp karıştırıyoruz. Afiyet olsun.