Brokoli Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 100 gram brokoli
- 1 adet salatalık turşusu
- 1 avuç kadar konserve mısır
- 1 avuç kıtır ekmek
- 1 adet domates
- 2-3 yaprak marul
- 2 kol nane
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle brokoliyi buharda pişirmek için uygun biçimde keselim ve ayırarak buhar tenceresinin içerisine alalım.
- Ardından başka materyallerimizi hazırlayalım. Materyallerin ölçülerini sizler kişi sayınıza ya da damak zevkinize bakılırsa arttırabilirsiniz.
- Brokolilerimizi buhar tenceresine alalım ve içerisine sıcak su koyduğumuz ocaktaki tencerenin üzerine yerleştirerek kapağını kapatalım ve 10 dakika kadar buharda haşlayalım.
- Haşlanan brokolileri küçük modüllere ayırarak derin bir kap içerisine alalım.
- Üzerine mısır, doğranmış salatalık turşusu, marul, nane, domates, tuz, limon suyu ve zeytinyağı, kıtır ekmekleri alarak tüm gereçler güzelce karışana kadar karıştıralım.
- Salatamızı servis tabağına alarak servis edelim. •brokoli salatasını deneyeceklere afiyet olsun!.