Brokoli Mezesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Brokoli Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 küçük uzunluk brokoli
- 2 büyük uzunluk havuç
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Brokoliyi küçük modüllere ayırıyoruz.
- Havuçları yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.
- Ocağımızın altını açıp buharda haşlamaya başlıyoruz.
- Haşlanan brokoli ve havuçları soğumaya bırakıyoruz.
- Blendera aldığımız brokoli ve havuçlara sarımsak, limon suyu ve baharatları ekleyip çekiyoruz.
- Servis tabağına aldığımız mezemizi zeytinyağında kızdırdığımız toz kırmızı biber ile süslüyoruz.
Brokoli Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı