Borcamda Kumpir Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 büyük uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 adet konserve garnitür
- 5-6 dilim salam
- 5-6 adet salatalık turşusu
- 6-7 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay bardağı kısırlık bulgur
- 1 çay bardağından bir parmak az sıcak su
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
- 2-3 yaprak marul
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri haşlayıp ezin.
- İçine tereyağı, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
- Püreyi borcama yayın.
- İtalyan salatası için; konserve garnitürü süzün ve mayonezle karıştırın içine küp küp turşu, salam doğrayın ve karıştırın.
- Kısır için; kısırlık bulgara salçayı yedirin ve sıcak su dökün, yumuşasın bekleyin.
- Yeşil soğan ve marulu küçük küçük doğrayın.
- Suyunu çekip yumuşayan bulgura yeşil soğan ve marul eklenir.
- Baharatlar, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisi eklenip yeterlice karıştırılır.
- Patates püremizin üzerine italyan salatamız ve kısırımız dökülür. Afiyet olsun.