Bol Ekşili Tane Tane Kısır

Podhani

Global Mod
Global Mod
Bol Ekşili Tane Tane Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, isot
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon, nane, pul biber
  • 1 limon suyu (damak tadınıza nazaran ayarlayın)
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
Servis için;

  • 4-5 yaprak göbek marul yahut kıvırcık
  • 3-4 kısım yeşil soğan
  • 5-6 adet kornişon turşu (opsiyonel )
  • Çeyrek demet maydanoz-nane
Bol Ekşili Tane Tane Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İnce bulguru uygun bir kaseye alın. Minik doğranmış soğan ve sarımsağı sıvı yağda soteleyin. Küçüldüğü vakit salçaları ekleyip 4-5 dk kavurun. Sıcak su, tuz ve baharatları ekleyip kapatın. Bulgurun üzerine aktarıp karıştırın. Her yerine eşit biçimde dağılsın. Üzerini kapatarak 15-20 dk dinlendirin. bu türlü lezzeti fazlaca daha hoş geçiyor. Bulgurun şişmesini bekleyin. daha sonrasında çatalla karıştırarak havalandırın. Hepsi tane tane olsun.
  2. 🔺
    limon suyu ve nar ekşisini ekleyip karıştırın. Tadına bakarak ek yapabilirsiniz. Dilerseniz bu etapta buzdolabına kaldırın ve biraz soğutun. Yeşillikleri doğrayıp hazırlayın. Kornişonu minik küp doğrayın. Sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz. Servistilk evvel yeşillikleri ekleyip nazikçe karıştırın. Üzerine zeytinyağ gezdirip kıvırcıkla servis yapın. Afiyet olsun
    🌸
    .
  3. 📌
    yeşillikleri evvelde eklemeyin. Servis esnasında ek edin.
  4. 📌
    tuz ve baharatları damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.
Bol Ekşili Tane Tane Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst