Bol Ekşili Tane Tane Kısır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1,5 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, isot
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon, nane, pul biber
- 1 limon suyu (damak tadınıza nazaran ayarlayın)
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4-5 yaprak göbek marul yahut kıvırcık
- 3-4 kısım yeşil soğan
- 5-6 adet kornişon turşu (opsiyonel )
- Çeyrek demet maydanoz-nane
Not EkleTarifi Yazdır
- İnce bulguru uygun bir kaseye alın. Minik doğranmış soğan ve sarımsağı sıvı yağda soteleyin. Küçüldüğü vakit salçaları ekleyip 4-5 dk kavurun. Sıcak su, tuz ve baharatları ekleyip kapatın. Bulgurun üzerine aktarıp karıştırın. Her yerine eşit biçimde dağılsın. Üzerini kapatarak 15-20 dk dinlendirin. bu türlü lezzeti fazlaca daha hoş geçiyor. Bulgurun şişmesini bekleyin. daha sonrasında çatalla karıştırarak havalandırın. Hepsi tane tane olsun.
-
-
-