Bezirgani

Podhani

Global Mod
Global Mod
Bezirgani Tanımı İçin Materyaller

  • 10-15 adet kuru domates
  • 10 tane kuru biber(isteğe bakılırsa acı)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ceviz
Bezirgani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kuru domatesleri ve biberleri sıcak suda 1 saat kadar bekletelim. çabucak sonrasında doğrayalım.
  2. Kuru soğanları küçük doğrayıp sıvı yağ da kavuralım .
  3. sonrasındasında domates ve biberleri de ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Altını kapattıktan daha sonra nar ekşisi ve cevizi ekleyip karıştıralım.
  5. Servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.

İsteğe göre tuzunu ayarlayabilirsiniz. Ben tuz kullanmadım domates ve biber kurusunda olduğu için.

Bezirgani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst