Beşamel Soslu Ispanaklı Patates Bu Tada Bayılacaksınız Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Selam
gelin birlikte et yemeklerinin tavuğun yanına epeyce yakışan beşamel soslu bir patates yapalım. Mevsimi geçmeden ıspanağı bol kulanma taraftarıyım.Hadi başlayalım.
- 6-8 orta uzunluk patates (büyüklüklerine bakılırsa)
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz ,karabiber ,kırmızıbiber
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
Selam
- birinci vakit içinderda ben patatesleri çiğden kullanıyorum epey kalın doğramayın foto ekledim o kalınlık kâfi.
- Kare borcam kullanabilirsiniz bu ölçülerle ben kelepçeli bir kek kalıbı kulandım fakat ıspanağın suyu akabilir o yüzden tavsiye etmem.
- birinci vakit içinderda borcamı yağlıyoruz .
- Fırçayla ve patatesleri ekleyip tuz karabiber ekleyip harmanlıyoruz.
- Borcamın altı patatesler oluşturacak. Patatesler bekleyedursun.
- Geniş bir tavada birazcık sıvı yağında küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.
- ondan sonrasında küçük küçük doğranmış kapya biberi ekleyip soteliyoruz ve doğranmış ıspanağı da kavuruyoruz.
- Baharatları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ispanak kavrulunca patateslerin üzerine yayıyoruz.
- Beşamel sosunu hazırlayalım.
- Geniş bir tencerede unu tereyağında rengi dönene kadar kavuruyoruz ve sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Pürüzsüz olması kural. Kıvamını alınca tuz ve birazcık karabiber ekliyoruz.
- Beşamel sosunu da ıspanağın üzerine gezdiriyoruz.
- Her yere dağıttıktan daha sonra öncesinden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Birinci sıcaklığının çıkmasını ve kendini toparlamasını bekleyin servis etmeden aceleniz yoksa. Afiyet bal şeker olsun.