Batırık Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Not: isteğe bağlı yanında soğan piyazı, domates, salatalık,marul ve çeşitli turşularla tüketebilir siniz.
Batırık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 çay bardağı kısırlık ince bulgur(kaynar su ıslatmak için )
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 2.5 su bardağı kavrulmuş tahin
- 1 küçük kase ince kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Su ( materyalleri karıştırma esnasında eklemek için ve sulu çorbasını yapmak için)
Not EkleTanımı Yazdır
- İk olarak mutfak robotumuzun yoğurma kabına ince bulguru ekleyin ve üzerine kaynar suyu göz sonucu koyup karıştırın.
- Üzerine bir bez ile örtün bulgurun suyu çekip şişmesini bekleyin.
- sonrasındasında ince kıyılmış soğanı, domates ve biber salçasını ek edin ve robotu çalıştırın ve karıştırın.
- Karışıma baharatları ve tuzu ek ederek karıştırmaya devam edin.
- çabucak sonrasında tahinide ekleyerek birazcık daha karıştırın.
- Tahin ekledikten daha sonra bulgurla birleşince sertleşeceğinden orta ara su ek edin ve karıştırın fakat suyu denetimli olarak ek edin.
- İnce kıyılmış maydanoz koyarak bir iki defa daha karıştırın.
- Dilerseniz bir kısmını çiğ köfte şekli sıkabilir siniz.
- Öbür yarısına da bir daha denetimli olağan su ekleyerek sulu haline getirip soğuk çorba halinde tüketebilir siniz.
Not: isteğe bağlı yanında soğan piyazı, domates, salatalık,marul ve çeşitli turşularla tüketebilir siniz.
Batırık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı