Bandıra Bandıra Yiyeceğiniz Nefis Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet acı severseniz acı biber yahut 1 adet kapya biber
- 2-3 dış sarımsak
- 1 -2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 adet patlıcan
- Tuz
- Zeytinyağı
- Az ölçüde maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayrı tavaya zeytinyağı alalım.
- Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan,ince doğranmış biberleri ek edip kavuralım.
- Zeytinyağı kızdırmadan zerzevatları yağ ile birebir anda koyalım,yoksa zeytinyağı kokar ve tadı berbat olur. Ayçiçek yağı kullanacaksanız şayet yağ biraz kızdırmalı.
- Biberler ve soğan pişince 1 tatlı kaşığı domates salçası ek edelim.
- 1-2 karıştırıp kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesi ek edelim,az tuz serpiştirelim,kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte birtakım kimi karıştırıp pişirelim.
- Süre sonunda közlenmiş temizlenmiş doğranmış patlıcanları ,ezilmiş sarımsakları ek edip 1-2 çevirip altını kapatalım.
- İnce doğranmış maydanoz ek edip karıştıralım. Soğuk servis edelim.