Balkabağı Sinkonta (Girit Mezesi) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Balkabağı Sinkonta (Girit Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 dilim balkabağı
- 1 büyük uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 kase yoğurt
- 1-2 diş sarmısak
Not EkleTanımı Yazdır
- Balkabaklarını ince ince dilimleyelim. Uygun bir tavada renkleri dönene kadar soteleyelim. Zeytinyağını ekleyelim.
- Soğanı ince uzun doğrayalım. Sarmısakları da ince ince kıyalım.
- Soğan ve sarımsağı da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Suyunu, tuz ve baharatlarıda ekleyip biraz daha karıştıralım.
- Uygun bir borcama balkabaklarını alalım.
- 180 derecede 25-30 dakika ortası fırına verelim.
- Soğuması için uygun bir yerde bekletelim.
- Sarmısakları ezip yoğurt ve tuz ile karıştıralım.
- Soğuyan sinkontamızı servis tabağına alıp üzerine yoğurdumuzu gezdirelim.
- Üzerine pulbiberi serpelim.
Balkabağı Sinkonta (Girit Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı