Bakla Kızartması (Bakla Balığı) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram taze bakla
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek mısır unu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Ayçiçek yağı
- Yoğurt
- Tuz
- Sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- Baklalar yıkanır uçları kesilir. 2-3 modüle bölünür.
- Tencereye su alınır kaynayınca biraz tuz eği yapılır.
- Bakla eklenir.
- Yumuşayana kadar orta ara karıştırılarak pişirilir.
- Süzgece alınır. Soğuk sudan geçirilir.
- Süzülmesi beklenir.
- Pane için baharat ve unlar karıştırır.
- Baklalar una bulanır.
- Yağlı tavaya dizilerek kızartılır.
- Kızartılan baklalar servis tabağına alınır,sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Afiyet olsun ????.