Avustralyalı Bir Oteldeki Tartışmanın Tek Nedeni Djokovic Değil

CountryRoyal

Global Mod
Global Mod
MELBOURNE, Avustralya — Cumartesi günü Melbourne’deki Park Hotel’in önünde gösteri yapan insanlar farklı bir gruptu.

Bazıları Sırp-Avustralyalılar ve aşı karşıtı kampanyacılardı, orada karantinada olan tenis süperstarı Novak Djokovic’i desteklemek için oradaydı ve Avustralya’nın bir Covid-19 aşı muafiyetiyle ilgili sorular nedeniyle girişini reddetme kararına meydan okuyordu.

Ayrı bir protestocu grubu, “mültecileri hoş geldiniz” ve “dokuz yıl çok uzun” ilan eden pankartlar taşıdı. ” Çok farklı bir amaca dikkat çekiyorlardı: Park Otel’de Avustralya Açık şampiyonu Bay Djokovic’ten çok daha uzun süredir tutulan yaklaşık 30 sığınmacının refahı.

Aralık 2020’den bu yana, Avustralya Sınır Gücü, otele tekneyle ülkeye ulaşmaya çalışan sığınmacılar için Avustralya’nın çok eleştirilen açık deniz gözaltı politikası kapsamında yıllardır uzak Pasifik adalarında tutulan mültecileri barındırmak için kullandı. Park Otel’dekiler Avustralya’ya tıbbi tedavi için getirilmişler, ancak başka bir nedenle otelden çıkamıyorlar ve orada ne kadar tutulacaklarını bilmiyorlar.


Aktivistler için, Bay Djokovic’in aynı otelde tutulması, sığınmacıların kötü durumunu dünyaya anlatmak için bir fırsat oldu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Avustralya direktörü Elaine Pearson, “Djokovic’in tutuklanması, Avustralya’nın acımasız, insanlık dışı zorunlu gözaltı sistemine çok ihtiyaç duyulan bir ışık tutuyor” dedi.

Bay Djokoviç’in ailesi ve ülkesi Sırbistan hükümeti, Djokoviç’in Melbourne’ün merkezi iş bölgesinin eteklerinde bulunan dört katlı bir tesis olan Park Otel’de tutulduğunu söyledikleri koşulları kınadı. Ailesi, Bay Djokovic’in odasında böceklere ve korkunç yiyeceklere maruz kaldığını söylüyor. Sırp hükümeti daha iyi konaklama talep etti.

Oteldeki sığınmacılar da benzer şikayetlerde bulundular. Noel’den hemen sonra, bazıları odalarına aldıklarını söyledikleri küflü ve kurtçuklu yiyeceklerin resimlerini yayınladılar. Aralık ayının başlarında, bazıları otelde yangın çıktıktan sonra lobiye kapatıldıklarını ve dışarı çıkmalarına izin verilmediğini söyledi.

Perşembe günü Park Otel’de tutuklular. Novak Djokovic’in oraya gelişi, sığınmacıların davasına yeniden dikkat çekti. Kredi. . . James Ross/EPA, Shutterstock aracılığıyla

Birkaç sığınmacı, odalarının pencerelerinin vidalanarak kapatıldığını ve temiz havaya erişimlerinin engellendiğini söyledi. Ekim ve Kasım aylarında, bir koronavirüs salgını saflarını kasıp kavurdu. Bir noktada, otelde tutulan 46 sığınmacıdan 22’sinde Covid vardı.


Avustralya Sınır Gücü tarafından yapılan açıklamada, göçmenlik otellerindeki tutukluların “özel kapalı ve açık egzersiz ve aktivite alanlarına”, uygun yiyeceklere, “temiz, konforlu uyku odalarına” ve diğer olanaklara sahip oldukları belirtildi.


Novak Djokovic Avustralya ile Karşılaşması

  • Ne oldu : 1 numaralı erkek tenisçinin, Covid aşısı muafiyetiyle ilgili sorular nedeniyle Avustralya’ya girişi reddedildi.
  • Açmayı Anlayın :Sn. Bir aşı şüphecisi olan Djokovic’e Avustralya Açık unvanını savunmasına izin verecek bir muafiyet verildi. Ardından federal hükümet devreye girdi.
  • Avustralya’da Zor Bir An :Tenis yıldızı, seçim tezgâhları ve vakalar rekor seviyelerdeyken konuyu değiştirme şansı sunuyor.
  • Muafiyet Şüpheciliği :Djokovic’e muafiyet verildiği haberine tenis dünyasının ilk tepkisi şöyle:
Oteldeki bazı sığınmacıları temsil eden bir insan hakları avukatı olan Alison Battisson, Avustralya’nın gözaltı sisteminin kasıtlı olarak “koşulları o kadar kötü hale getirmeyi amaçladığını” söyledi. ”

Bayan Battisson, “Bay Djokovic’in kendini içinde bulduğu şey bu – bu caydırıcı politika kabusu,” dedi.

Oteldeki sığınmacıların çoğu 2019 yılında Avustralya’ya götürülmüştü. Daha önce Pasifik adası Nauru’daki veya Papua Yeni Gine’deki Manus Adası’ndaki açık deniz işleme merkezlerinde gözaltına alınmışlardı ve kısa bir süre içinde Avustralya’ya getirilmişlerdi. tıbbi müdahaleye ihtiyacı olan tutuklular için program.

Süresiz gözaltı ve katlandıkları sefil koşullardan kurtulmak için çaresizce geldiler, sonra kendilerini pencerelerinin dışında normal Avustralya yaşamını görebilecekleri bir binaya kapatılmış buldular.

Bayan Battisson, Bay Djokovic’e müvekkilleri gibi davranılmış olsaydı, kelepçelenip otele siyah renkli camlı bir minibüsle nakledileceğini söyledi. Vitaminlere ve ilaçlara erişimi, eğer biri görevdeyse, nöbetçi hemşire tarafından kararlaştırılacaktı. Yetkililerin kendine zarar vermek için kullanılabileceğine karar verdiği hiçbir şeye erişmesine izin verilmeyeceğini söyledi – “örneğin, formda kalmasına yardımcı olacak bir atlama ipi bile yok. ”

Sayın Djokovic’in destekçileri Cuma günü Park Otel’in dışında dua etti. Kredi. . . Con Chronis/Agence France-Presse — Getty Images

Ve Bay Djokovic’in kalışı geçici olacak olsa da, içeride kilitli olan sığınmacılar, gözaltı sürelerinin ne kadar süreceğine dair hiçbir fikirleri yok.

24 yaşındaki İranlı mülteci Mehdi Ali, “Otelden çıkamıyoruz” dedi. “Duvarlarla çevriliyiz. ”

Bay Ali, Ahvaz Arap etnik azınlığının bir üyesi olarak zulme maruz kaldığını söylediği İran’dan kaçtığında gençti. 15 yaşında, tekneleri Avustralya’ya ulaşmaya çalışırken yakalanan bir grup sığınmacı arasındaydı.

Birkaç ay önce Park Otel’e gelmeden önce bir dizi gözaltı merkezinde yıllarını geçirdi. Gençliğinin dokuz yılını Avustralya’nın göçmenlik politikasına kaptırdığını söylüyor – duş alabilmek için Nauru adasında yağmuru beklemek; açlık grevlerine katılmak; odasındaki farelere evcil hayvan muamelesi yapmaya çalışıyor.

Bay Ali, Bay Djokovic’in Park Otel’de tutulduğu haberinin çıkmasından bu yana, durumunu yeni öğrenen yabancılardan bir dizi mesaj aldığını söyledi.

“İnsanların durumumuzu öğrenmesi beni heyecanlandırıyor” dedi. “Ama aynı zamanda hayal kırıklığına uğradım ve üzüldüm, çünkü neden sekiz yıldan fazla bir süredir gözaltında olduğumuzu bilmiyorlar?”


Uluslararası Af Örgütü’nün insan hakları savunucusu Shankar Kasynathan, Cumartesi sabahı otelin önünde protesto yapan yaklaşık bir düzine mülteci savunucusundan biriydi.

“Dokuz yıl oldu ve çok uzun” dedi. “Novak’ı, etkisini, destek tabanını ve platformunu kullanarak bunu duyurmaya ve bize yardım etmeye ve Avustralya’nın bu zulmü sona erdirmesine yardım etmeye çağırıyoruz. ”

Birlikte olduğu protestocuların, Bay Djokovic adına veya aşı zorunluluklarına karşı gösteri yapanlardan ayrı kalmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Bazı sığınmacılar ve aşı karşıtı göstericiler, polis tarafından dağıtılan sözlü bir çatışmaya girdi.

Sığınmacı ve aşı karşıtı bazı göstericiler, Cumartesi günü polis tarafından dağıtılan sözlü bir çatışmaya girdi. Kredi. . . Diego Fedele/Getty Images

Öğleden sonra, Melbourne’ün merkezi iş bölgesinde başlayan bir aşı karşıtı protesto otele doğru yol aldı. Davul çalan, düdük çalan ve “Novak, Novak. Bazıları pelerin olarak Sırp bayrakları takıp müzik eşliğinde dans etti.

Bazı Djokovic taraftarları, sığınmacılar pencerelerinden izlerken zaman zaman “herkes için özgürlük” sloganları atarak mülteci davasını benimsiyor gibiydi.

Kalabalık bir tramvay güzergahı üzerinde bulunan otelin önünde duran birçok Melbourne sakini, sığınmacıların orada gözaltına alındığını daha yeni fark ettiklerini söyledi.


“Bu caddeden binlerce kez geçtim ve burada mültecilerin tutulduğunu hiç bilmediğim,” dedi Bay Djokovic’i bir anlığına görebilmeyi umarak gelen 55 yaşındaki Bobby Tomasevic. “Şok edici. ”

Sığınmacıları gözaltına almak için kullanılmadan önce, eski adı Rydges olan Park Hotel, kötü sonuçlarla bir Covid karantina tesisi olarak kullanılmıştı. Melbourne’u vuran ikinci Covid dalgasının merkez üssüydü ve bu da şehir için uzun bir karantinaya yol açtı.

Avustralya’nın denizaşırı gözaltı politikası yıllardır yurtiçinde ve yurtdışında eleştiriliyor. Avustralya hükümetinin istatistiklerine göre, Eylül ayı itibariyle 117 sığınmacı beş yıl veya daha uzun süredir ve birçoğu 10 yıldan fazla süredir tutuklu bulunuyordu. Bu sayı, Başkan Barack Obama’nın yönetimi sırasında yapılan bir anlaşma uyarınca Amerikan yetkilileri tarafından incelendikten sonra düzinelerce mültecinin Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınmasıyla son yıllarda düşüyor.

Ancak süreç yavaştı ve programın maliyetleri oldukça yüksekti. İçişleri Bakanlığı’na göre, Melbourne’deki otel tutukluluğu tutuklu başına yıllık 471.493 Avustralya doları – veya gecelik 900 dolardan fazla olan yaklaşık 338.600 dolar.
 
Üst