Atletlerden tertibe övgü dolu kelamlar

Podhani

Global Mod
Global Mod
MERSİN (İGFA) – Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan ve bir daha tıpkı noktada sona eren Maratonun 21 kilometrelik Yarı Maraton kategorisinde 447 sportmen yarışırken, 3 kilometrelik Halk Koşusu kategorisinde 11 bin 177 vatandaşımız koştu.

Kıyasıya uğraşın yaşandığı 21 kilometrelik Yarı Maraton’da dereceye giren sportmenler, hoş bir havada ve hoş bir ortamda gerçekleşen yarıştan zevk aldıklarını belirterek, tertibin kusursuz olduğunu söz ettiler.

21 kilometre birincisi Kenyalı atlet Cheruiyot: “Geçen yıl da ben kazanmıştım”

21 kilometre Yarı Maraton Koşusu’nun genel klasmanda erkekler birincisi olan Kenyalı atlet Sang Benard Cheruiyot hislerini anlatırken, “Yarış hoştu. Zira parkur düz bir yerdi diyebiliriz genel olarak. Geçen yıl da ben kazanmıştım. Çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Geçen sene hem Toroslar’da hem Tarsus’ta yarıştım. Verdikleri tüm takviyeler için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

21 kilometre ikincisi Ataç: “Büyükşehir, Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında birinci 3’e giren ulusal atletleri ödüllendiriyor”

21 kilometre Yarı Maraton Koşusu’nun erkekler kategorisinde 2. olan ulusal atlet Sezgin Ataç ise birinciliği saniye farkı ile kaybetmenin ıstırabını yaşadığını söylemiş oldu. Önümüzdeki yıl bir daha katılıp şampiyonluğa koşacağını tabir eden Ataç, “Harika bir tertipti. Tarsus, ismini aslına bakarsan her vakit aşikâr eden bir ilçe. Bundan dolayı ulusal atletler olarak hayli mutluyuz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hepimize verdiği takviyelerden dolayı da teşekkür ederiz. Büyükşehir Belediyesi epeyce kıymetli bir iş yapıyor. Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında birinci 3’e giren ulusal atletleri ödüllendiriyor ki, bu uygulamayı bugüne kadar hiç bir Büyükşehir Belediyesi yapmadı” dedi.

Kadınlar Şampiyonu Karasu: “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin epey âlâ bir yaklaşımı var”

Kadınlar Kategorisi’nin şampiyonu Fatma Karasu ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin epey düzgün bir tertip düzenlediğini tabir ederek, “Çok memnunum. Geçen hafta Gazi Yarı Maratonu’nda 2. olmuştum. Arkadaşım ise 3. olmuştu. Ondan evvelki haftada Kayseri Yarı Maratonu’nda da 1 ve 2. olmuştuk. Onun yorgunluğu olduğu için, parkur rekoru gelmemişti Gazi Maratonu’nda. Burada epey hoş bir yarış çıkarttık ikimiz de. İniş çıkışlı bir parkur bulunmasına karşın çok âlâ bir yarış çıkarttık. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, atletlere hayli uygun bir yaklaşımı var. Hoş bir tertip hazırlamışlar. Ben birinci sefer katıldım, parkur epeyce hoştu, beğendim” şeklinde konuştu.

Kadınlar ikincisi Günen: “Mersin bu mevzuda kendini sıradan geliştirdi”

Kadınlar Kategorisi’nde 2. olan Yayla Günen ise epeyce zevkli bir yarış olduğunu belirterek, “Parkuru epey beğendim. Tam benim istediğim parkur, inişli çıkışlı. O yüzden çok yeterli bir yarış çıkarttığımı düşünüyorum. Mersin’in de bu tıp tertiplerde geliştiğini görüyoruz. Bunun için fazlaca keyifli oluyoruz. İştirak sağlıyoruz ki, iştirak pek yarışlar çoğalıyor” ifadelerini kullandı.

14. Milletlerarası Tarsus Yarı Maratonu’nda dünyada bir ilk

Kıtalararası yüzücü ve Mersinli sportmen Azmi Erdoğan, bu yıl da bir farkındalığa imza atarak, dünyada bir birincisi gerçekleştirdi. Erdoğan, birleştirilmiş 2 tekerlekli sandalyede, 2 özel ihtiyaçlı birey ile bir arada 21 kilometrelik maratonu 2 saatlik bir müddetde tamamladı. 14. Milletlerarası Tarsus Yarı Maratonu’nda Mersinli atlet Azmi Erdoğan, özel ihtiyaçlı bireyler Furkan Eymen Yıldızçelik ve Yusuf Polat ile bir arada yer aldı. Erdoğan, “Geçen yıl bir daha bu biçimde bir kardeşimizle, bu platformda yer almıştım. Bu yıl da 2 özel kardeşimle, dünyada bir birinci yaparak, 2 tekerlekli sandalyeyi birleştirdik ve 21 kilometrelik maratonu 2 saatlik bir müddetde tamamladık. çok keyifli bir yarıştı” dedi.

Azmi Erdoğan ile bir arada 21 kilometrede yer alan özel ihtiyaçlı birey Furkan Eymen Yıldızçelik, “Öncelikle epeyce heyecanlıydım müsabakaya katılırken. Üstelik yanımda arkadaşım Yusuf’la birlikte olmak başka bir onurdu benim için. Bence epey hoş olmuş bu yarış. birebir vakitte bu 2 tekerlekli sandalye fikri de sıradan hoş olmuş” diye hislerini paylaştı.

Halk Koşusu’na katılan vatandaşlar maraton heyecanına ortak oldu

Maratona halk koşusu kısmında katılan Erdal Yazkan isimli vatandaş, aktifliğin içerisinde olmanın bir gurur kaynağı olduğunu belirterek “Yaş itibariyle kendimizi burada görmek, bizim üzere insanları bir ortada görmek keyifli etti. Biz her sabah Mersin kıyısında 25 kilometre bisiklete biniyoruz. Belediye Liderimizle da sık sık karşılaşır merhabalaşırız. Bu konuda belediyenin faaliyetlerinden memnunuz” dedi.

“Şehrimiz gittikçe spor kenti olma yolunda ilerliyor”

Maratona oğlu Ömer ve kızı Beril ile bir arada katılan Mustafa Yerlikaya ise, “Çok keyifli bir yarış oldu. Kentimiz gittikçe spor kenti olma yolunda ilerliyor. Mersin sahiden hem Kilikya olsun hem buradaki Tarsus maratonumuz olsun, spor manasında daha ön plana çıkıyor. Çocukların spora şimdiden alışması için birlikte koştuk. Hoş bir dereceyle bitirdik, madalyalarını aldık” diye konuştu.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını fazlaca beğeniyorum”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşları spor yapmaya teşvik etmek için fazlaca çalıştığını söyleyen Çiğdem Süslü isimli vatandaş ise, “Daha sık spor yapsam, daha zorlanmadan tamamlardım diye düşünüyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını fazlaca beğeniyorum. Her noktada bir şey yapmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.