Arpacık Soğanlı Haydari Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kase arpacık soğanı
- Yarım kahve fincanı dan daha az nar ekşisi
- Yarım kahve fincanı su
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- Kekik
- Tuz
- Yağ
- 4 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 dilim ezine peynir yahut beyaz peynir
- 1 diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Selamünaleyküm ????
- 15 yahut 20 dk kadar yüksek ısıda pişirdim dikkat edin yakmayın denetimi pişirin ondan sonrasında tavaya aldım.
- Baharatları ekledim az karıştırdım.
- Nar eksisi ve suyu öteki bir kapta karıştırıp soğanların üzerine döktüm.
- Kısık ateşte homojen kıvama getirdim.
- Az ılıyınca haydarinin üzerine görselde ki üzere koydum afiyet olsun ????.