Arpa Şehriyeli Salata (Hem Çok yavaşça Hem Bir O Kadar Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 demet semizotu
- 7-8 yaprak marul
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 büyük uzunluk domates
- 1 büyük uzunluk salatalık
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 kase arpacık (pişmemiş)
- 1 yemek kaşığı sumak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 büyük uzunluk limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle marul ve semizotunu güzelce yıkayıp süzülmesi için süzgeçte bekletiyoruz.
- Bir tavaya zeytinyağ koyup arpa şehriyemizi döküyoruz. Nar üzere olana kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan arpa şehriyelerin üzerini geçecek kadar kaynamış su döküyoruz.
- Tavamızın kapağını kapatıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Diğer tüm gereçleri istediğimiz boyutlarda doğrayıp sumak ve limon suyunu döküp güzelce karıştırıyoruz.
- Son olarak pişen arpa şehriyemizi de yeşilliklere ek edip güzelce karıştırıyoruz.Afiyet olsun ????.