Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı arpa şehriye
- 4 su bardağı sıcak su
- Tuz
- 4 5 kısım taze soğan
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 1 konserve mısır
- 10 tane kornişon turşu
- 1,5 adet limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağı şehriye ile kavuruyoruz fazlaca kavrulmayacak lakin. Olağan pilav yapar üzere tuzunu ve suyunu katıp altını da uygunca kıstıktan daha sonra pişirmeye bırakıyoruz.
- Şehriyeler bir yandan pişerken biz dere otu, maydanoz, yeşil soğan ve turşuları ince bir biçimde doğrayıp bir kaba alıyoruz. Mısırıda ekleyip şehriyelerin pişmesini bekliyoruz.
- Pişen şehriyeler soğumaya alıyoruz ve soğuduktan daha sonra doğradığımız yeşilliklerle harmanlıyoruz. bir daha üzerine biraz yağ ve 2 tane limon sıkıp yeterlice harmanlıyoruz ve servise hazır afiyet olsun.