Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1/2 (yarım) paket arpa şehriye
- 4 adet közlenmiş kırmızı biber
- 2 adet havuç
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 demet dereotu
- 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Zeytinyağı
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Arpa şehriyelerimizi az ölçüde zeytinyağı ile yarısının rengi yoğunlaşana kadar kavuruyoruz.
- hemen sonrasında suyunu çektirme prosedürü ile azar azar su ekleyerek pişiriyoruz.
- Ayrı bir tavada rendelediğimiz havuçları ve minik minik doğradığımız biberleri diriliğini yitirecek kadar soteliyoruz.
- Şehriyeler pişip soğuduktan daha sonra büyükçe bir kasede ufak ufak doğradığımız közlenmiş biberleri, sotelediğimiz zerzevatları, ince kıydığımız dereotunu, yoğurt ve mayonezi yeterlice karıştırıyoruz.
- Tuzunu da ayarladıktan daha sonra arpa şehriye salatamız servise hazır