Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı su (şehriyeyi pişirmek için)
- 1 kavanoz garnitür
- Yarım demet taze soğan (yeşil soğan)
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- Yarım demet maydanoz dileğe göre dere otu
- Yarım su bardağı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Közlenmiş kapya biber
- Nar ekşisi ( isteğe nazaran)
- 1 adet limon
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ocağa aldığımız tencereye sıvı yağ ve tereyağımızı ekleyip, 2 su bardağı şehriyeyi rengi pembeleşinceye kadar yağda kavuralım .
- daha sonra 3 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve ocağın altını kısıp pişmeye bırakalım.
- Akabinde yeşillikleri yıkayıp doğrayalım.
- Kapya biber ,mısır ve garnitürü büyük bi kaseye koyalım.
- çabucak sonrasında pişen arpa şehriyeyi kasedeki materyallerle karıştıralım .
- Üzerine limon ve nar ekşisini tabi dileğe göre baharat ve öteki materyalleri ekleyip servis yapalım.
Afiyet olsun .