Antalya Piyazı

Podhani

Global Mod
Global Mod
Antalya Piyazı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı fasulye
  • 4-5 yemek kaşığı tahin
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • İnce kıyılmış bir tutam maydanoz
  • 1 yumurta
  • Zeytinyağı
Antalya Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Fasulyeler bir gece öncesinden ıslatılır.
  2. Islatılan fasulyeler çabucak sonrasında haşlanır. Haşlanan fasulyeden bir su bardağı ayrılır.
  3. Ayırdığımız fasulyelerin üzerine tahin, limon, tuz eklenir ve robotta çekilir.
  4. Soğanlar doğranır.
  5. Domates doğranır.
  6. Maydanoz ince ince kıyılır.
  7. Yumurta haşlanır.
  8. Soğan ve haşlanmış fasulyeler birlikte sos haline getirdiğimiz tahinli sosa katılır.
  9. Üzerine domates, yumurta ve maydanoz da ek edilir, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve servis edilir.
Antalya Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst