Anne Metodu Ramazan Cacığı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı olağan yoğurt
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 adet salatalık
- 2 diş sarımsak
- 2 adet frenk soğanı
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam taze nane (kuru nanede olur )
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Salatalığı yıkayalım soyalım.
- Derin bir kaba rendeleyelim.
- Sarımsağı da soyup rendeleyelim frenk soğanı ince küçücük küçücük doğrayalım.
- Taze nane dereotunu da incecik küçük doğrayalım.
- Başka tarafta yoğurtları tuzu düzgünce çırpalım suyu da yoğurda ekleyip karıştıralım.
- Salatalık kasesinin üzerine döküp yine karıştıralım.
- Servis tabağına tekrar alalım. Afiyet olsun not :ramazan da hayli nefis oluyor susuzluğu gideriyor.