Alman Yöntemi Patates Salatası (Bu Tanımı Çok Seveceksiniz) İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg kaynatmalık patates
- 2 tane beyaz soğan
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 250 ml su
- 2 tatlı kaşığı sebzetozu
- 3 yemek kaşı sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri kabuklarıyla bir arada haşlayalım (1 gün öncesinden haşlarsanız daha hoş olur. Patatesler ezilip dağılmaz).
- Patatesleri derin bir kasenin içerisine ince ince doğrayalım ve bir kenara alalım.
- Diğer tarafta sosunu hazırlayalım.
- Küçük bir tencereye sıvı yağı koyup üzerine ince doğradığımız soğanları ekleyip biraz kavuralım.
- Hardalı ekleyip biraz daha karıştıralım.
- Sebze tozunu suya ek edip güzelce karıştıralım ve soğanların üzerine ekleyip karıştıralım.
- Üzerine sirkeyi,tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.Bir kaç dakika kaynatalım.
- Sıcak sosumuzu patateslerin üzerine gezdirelim.
- Maydanozu da ekleyip uygunca karıştıralım. Bu etapta isterseniz biraz zeytin yağı gezdirebilirsiniz.
- Üzenini kapatıp patatesler biraz sosunu çekene kadar buz dolabına kaldıralım.
- Patatesler sosu külliyen çekmiyor. yavaşça soslu olması gerek. Deneyecek olanlara afiyet olsun