Alman Metodu Patates Salatası

Podhani

Global Mod
Global Mod
Alman Yordamı Patates Salatası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg patates (mumlu patates)
  • 1 büyük yahut 2 küçük soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 350 ml et suyu (sebze suyuda olabilir)
  • 5 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 küp şeker
  • 1 tutam frenk soğanı (isteğe bağlı)
Alman Yordamı Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla kaynar suda 20-25 dakika pişirin.
  2. Soğanları soyun ve ince küp doğrayın.
  3. Bir tencerede yağı kızdırın, ortasında soğanları soteleyin.
  4. Hardal ve et suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  5. Et suyuna sirke, tuz ,karabiber ve şekeri ekleyip 2 çevirip ocağın altını kapatın.
  6. Patatesleri süzün,kabukları soyun, sıcakken dilimler halinde kesin ve hazırladığımız et suyu tamamını üzerine dökün.
  7. Ezmeden nazik haraketler ile karıştırın üzerini örtüp et suyu ortasında en az 1 saat bekletin. Sakın fazlaca sulu demeyin tüm suyunu çekiyor !.
  8. Üzerine ince kıyılmış frenk soğanı ile servis edilebilir. Afiyet olsun
    ✨
    .
Alman Adabı Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst