Alman Yordamı Patates Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg patates (mumlu patates)
- 1 büyük yahut 2 küçük soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı hardal
- 350 ml et suyu (sebze suyuda olabilir)
- 5 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 küp şeker
- 1 tutam frenk soğanı (isteğe bağlı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla kaynar suda 20-25 dakika pişirin.
- Soğanları soyun ve ince küp doğrayın.
- Bir tencerede yağı kızdırın, ortasında soğanları soteleyin.
- Hardal ve et suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Et suyuna sirke, tuz ,karabiber ve şekeri ekleyip 2 çevirip ocağın altını kapatın.
- Patatesleri süzün,kabukları soyun, sıcakken dilimler halinde kesin ve hazırladığımız et suyu tamamını üzerine dökün.
- Ezmeden nazik haraketler ile karıştırın üzerini örtüp et suyu ortasında en az 1 saat bekletin. Sakın fazlaca sulu demeyin tüm suyunu çekiyor !.
- Üzerine ince kıyılmış frenk soğanı ile servis edilebilir. Afiyet olsun