Alinazik Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet topak patlıcan
- 500 gram süzme yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 500 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz,karabiber,kırmızı biber
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanları közleyelim.
- Közlenen patlıcanları ayıklayıp doğrayalım.
- Tabağımıza süzme yoğurt tuz ve sarımsağı ekleyip güzelce karıştıralım doğradığımız patlıcanları da ekleyip tekrar güzelce karıştıralım.
- Tavaya sıvı yağı alıp kıymayı ekleyip üzerine biraz tuz ekleyip kavuralım.
- Kavrulan kıymayı harcımızı üzerine eşit bir biçimde dökelim.
- Tavaya sıvı yağı ekleyelim üzerine kırmızı biber ve karabiberi ekleyelim sosumuz en son ali naziğin üzerine dökelim.