Aerotech Akademisi'nde 28 dördüncü edisyon diploması teslim edildi

VividLol

New member
Aerotech Kampüsü, Leonardo Laboratuvarları – ileri ve çığır açan teknolojilerin araştırma ve geliştirilmesine adanmış kuluçka merkezleri ağı – ve tüm Grup için malzemeler ve üretim süreçleri konusunda inovasyon için referans merkezlerinden biridir. Aerotech Akademisi, Napoli Üniversitesi ile sinerji sayesinde eğitim ve işyerini birbirine bağlayarak hem Leonardo gibi büyük bir endüstri hem de tedarik zincirindeki küçük ve orta ölçekli işletmeler için gerekli becerilere ivme kazandırıyor, faaliyet gösterdiği bölgelerin yararına rekabet gücü ve inovasyon yaratıyor.

Yüksek lisans derecesinin dördüncü baskısı, yenilikçi öğretim ve öğrenme metodolojileri kullanarak üretim endüstrisinin ilgisini çeken mühendislik araştırmalarının ve uygulamalarının ileri konularını araştırıyor. Belirli bir çağrıyla seçilen ve mühendislik alanında lisans ve/veya yüksek lisans derecelerine sahip olan öğrenciler, teorik becerilerini artırma ve aynı zamanda Leonardo Grubu'nda hemen kullanılabilecek operasyonel ve somut beceriler geliştirme fırsatına sahip oldu. Bu son baskıyla, yaklaşık 95 Dört edisyon boyunca gençlerin işe alınması, bu girişimin profesyonel rollere girişte kaydettiği olumlu eğilimi doğruluyor.

Final töreninde, tüm katılımcılar kendilerini şirketin ilgi alanlarına dahil ederek yeni iş kollarının keşfedilmesine katkıda bulunan proje çalışmalarını sundular. Ana rehber temalar, yeni süpersonik uçaklar için tasarlanmış havacılık bileşenleri için yenilikçi malzemeler ve süreçler, e-VTOL (elektrikli Dikey Kalkış ve İniş) tasarımı ve yaratımı için yeni teknolojiler, çevresel sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, hammadde kullanımının optimizasyonu ve iklimi değiştiren emisyonların azaltılmasıydı.

Beşinci edisyon için kayıtlar açıldı

Son dört yıldır katılımda görülen başarının ardından, en az üç yıllık bir lisans derecesine eşit eğitim yeterliliğine sahip, özel bir çağrı yoluyla seçilecek öğrencileri hedefleyen Aerotech Akademisi'nin beşinci edisyonu için kayıtlar açıldı.

Akademinin eğitim faaliyetleri Napoli Üniversitesi tarafından tanınmaktadır ve üniversite profesörleri ve Leonardo uzmanları tarafından sağlanmaktadır. Tamamen İngilizce olarak sunulan 2024/2025 akademik yılı programı üç modüle ayrılmıştır:

• Aerostructures temel teknolojileri ve ötesi
  • Otomasyon, Endüstri 4.0 ve Dijital
  • Yeni nesil uçaklar ve insansız araçlar, elektriklendirme ve sürdürülebilirlik
ve dokuz tam zamanlı aya bölünmüş olup, bunlardan en fazla beş ayı havacılık sektöründe araştırma ve yüksek öğrenime ayrılmış sınıf içi eğitim ve en az dört ayı gerçek iş deneyimlerine odaklı araştırma, geliştirme, analiz, uygulama ve vaka çalışmalarının evrimine ayrılmış proje çalışması olmak üzere toplamda beş aya bölünmüştür.

Kayıt yöntemlerine ilişkin tüm bilgilere Aerotech Academy’nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.