Acılı Ezme

Podhani

Global Mod
Global Mod
Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil acı biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kabuklarını soyduğumuz soğanımızı dörde bölelim.
  2. Kırmızı biber ve yeşil biberimizi yıkayarak doğrayalım.
  3. Ardından soğanımızı, kırmızı ve yeşil biberi, sarımsakları rondoya alarak çalıştıralım.
  4. Doğradığımız domatesleri de ekleyelim ve rondoyu yeniden çalıştıralım. Bu basamakta rondoyu bir kaç saniye çalıştırmak kâfi olacaktır.
  5. Elde ettiğimiz karışımız bir süzgece alalım ve 10-15 dakika kadar bekleterek suyunun süzülmesini sağlayalım.
  6. Suyu süzülen karışımımızı karıştırma kabına alalım.
  7. Üzerine biber salçası, domates salçası, kıyılmış maydanoz, kuru nane, pul biber, sumak, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
  8. Güzelce karışan acılı ezmemizi servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!.
Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst