Acılı Ezme Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 orta uzunluk domates
- 2 yeşil biber
- 2 kapya biber
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Salçalar, baharatlar, zeytinyağı ve nar ekşisi bir kasede güzelce karıştırılır.
- Domateslerin kabukları soyulup robottan geçirilir.
- Biberler, soğan, sarımsaklar ve maydanoz da robottan geçirilip tüm karışım salçalı sosla karıştırılarak servis yapılır. Afiyet olsun .