5 Çeşit Meze Tanımı İçin Malzemeler
Kabak mezesi için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kabak mezesi için;
- 4 adet kabak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu
- 5 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates
- 1 yemek biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 400 gram mantar
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 baş soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Az tuz
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Konserve mısır
- Az tuz
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 diş sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabak mezesi için; evvela kabakları soyup rendeleyelim ısınmış tavada ince doğradığımız soğanları 1 dk soyeleyip içerisine kabakları ek edip suyunu çekene kadar pişirelim derim.
- Bir kaba öbür malzeleri ekleyip kabağıda ekleyip güzelce karıştıralım servis tabağına alıp ufak tavaya sıvı yağ ve kırmızı biber ve cevizi alıp kavuralım mezenin üzerine yayalım.
- Ezme tanımı için; domatesleri yıkayıp dörte bölelim robotta vuralım içerisine yıkanmış kapya biber ve sivri biberi bölüp robota vuralım süzgece alalım 20 dk süzdürelim.
- Diğer yandan kalan gereçleri bir kaba alıp güzelce karıştıralım içerisine süzmüş olduğumuz zerzevatları ekleyelim güzelce karıştırıp servis tabağına alalım.
- Mantar mezesi için; ısınmış tavaya temizleyip iri doğranmış mantarları alıp kavuralım suyunu çekmeye yakın sıvı yağ, kapya, sivri biberi ve sarımsağı doğrayıp, mantarlara ek edelim.
- Bir karıştırıp baharatlarıda ek edip suyunu çekene kadar pişirelim servis tabağına alıp mısır ile süsleyelim.
- Köz patlıcan mezesi için; patlıcanları ve kırmızı kapya biberi yıkayıp kurulayım 220 derece fırında közleyip kabuklarını soyalım ince doğrayıp, öbür materyalleri ekleyip karıştıralım servis tabağına alalım.
- Haydari için; tereyağını yakmayacak biçimde kızdırıp içerisine naneyi ekleyip 1-2 karıştırıp altını kapatalım kenara alalım öbür kalan materyalleri uygun bir kapta karıştırıp, tereyağlı naneyi katıp, güzelce harmanlayalım.
- Servis tabağına alıp üzerine zeytin yağ gezdirelim. Afiyet olsun.