3 Çeşit Pratik Ve Lezzetli Meze Tanımı İçin Gereçler
Amerikan salatası
Not EkleTanımı Yazdır
Amerikan salatası
- 2 adet iri uzunluk havuç
- 2 adet iri uzunluk patates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 10 adet kornişon turşu
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı susuz yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet orta uzunluk havuç
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tutam dereotu(isteğe bağlı)
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet büyük uzunluk limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon(silme)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı nohut
Not EkleTanımı Yazdır
- Amerikan salata için havuçları ve patatesleri küçük küp biçiminde doğrayıp yavaşça dişe gelir biçimde haşlıyoruz.
- Kaseye haşladığımız havuçları,patatesleri ve haşlanmış bezelyeleri alıyoruz.
- Sebzeler büsbütün soğuduktan daha sonra üzerine susuz yoğurdu,mayonezi,küçük küp halinde doğradığımız turşuları ve tuzunu da atıp karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
- Kabaklı havuçlu tarator için kabakları ve havuçları rendeleyip 4 yemek kaşığı yağ ile birlikte soteliyoruz. (oldukça yumuşamayacak)sotelenen zerzevatları kaseye alıyoruz.
- Sebzeler soğuduğunda üzerine yoğurdu,mayonezi,ince kıyılmış dereotunu ve tuzunu atıp karıştırıyoruz. İsteğe bağlı ceviz de ekleyebilirsiniz hayli yakışıyor. Afiyet olsun.
- Humus için nohutları bir gece evvelinde ıslatıp sonraki gün yeterlice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Dilek ederseniz nohutların kabuğundan daha kolay ayrılması için haşlama suyuna bir tatlı karbonat ekleyebilirsiniz.
- Haşlanan nohutların kabuklarını temizleyip rondoya alıyoruz. (1 yemek kaşığı kadar nohutu ayırın)
- Üzerine tahini,limon suyunu,tuzunu,zeytinyağı ve sarımsağı ekleyip macun kıvamına gelene kadar rondodan geçiriyoruz.
- Hazır olan humusu servis tabağına alıp üzerine bir yemek kaşığı yağ ile yaktığımız toz biberi döküp ayırdığımız nohutları da serpiştirerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.