3 Çeşit Pratik Ve Lezzetli Meze Tanımı

Podhani

Global Mod
Global Mod
3 Çeşit Pratik Ve Lezzetli Meze Tanımı İçin Gereçler

Amerikan salatası

  • 2 adet iri uzunluk havuç
  • 2 adet iri uzunluk patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 10 adet kornişon turşu
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı susuz yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
Kabaklı havuçlu tarator

  • 3 adet orta uzunluk havuç
  • 2 adet orta uzunluk kabak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tutam dereotu(isteğe bağlı)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
Humus

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet büyük uzunluk limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon(silme)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı nohut
3 Çeşit Pratik Ve Lezzetli Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Amerikan salata için havuçları ve patatesleri küçük küp biçiminde doğrayıp yavaşça dişe gelir biçimde haşlıyoruz.
  2. Kaseye haşladığımız havuçları,patatesleri ve haşlanmış bezelyeleri alıyoruz.
  3. Sebzeler büsbütün soğuduktan daha sonra üzerine susuz yoğurdu,mayonezi,küçük küp halinde doğradığımız turşuları ve tuzunu da atıp karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
  4. Kabaklı havuçlu tarator için kabakları ve havuçları rendeleyip 4 yemek kaşığı yağ ile birlikte soteliyoruz. (oldukça yumuşamayacak)sotelenen zerzevatları kaseye alıyoruz.
  5. Sebzeler soğuduğunda üzerine yoğurdu,mayonezi,ince kıyılmış dereotunu ve tuzunu atıp karıştırıyoruz. İsteğe bağlı ceviz de ekleyebilirsiniz hayli yakışıyor. Afiyet olsun.
  6. Humus için nohutları bir gece evvelinde ıslatıp sonraki gün yeterlice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Dilek ederseniz nohutların kabuğundan daha kolay ayrılması için haşlama suyuna bir tatlı karbonat ekleyebilirsiniz.
  7. Haşlanan nohutların kabuklarını temizleyip rondoya alıyoruz. (1 yemek kaşığı kadar nohutu ayırın)
  8. Üzerine tahini,limon suyunu,tuzunu,zeytinyağı ve sarımsağı ekleyip macun kıvamına gelene kadar rondodan geçiriyoruz.
  9. Hazır olan humusu servis tabağına alıp üzerine bir yemek kaşığı yağ ile yaktığımız toz biberi döküp ayırdığımız nohutları da serpiştirerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
3 Çeşit Pratik Ve Lezzetli Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst