11 yıl boyunca pes etmedi, ulusal gruba girmeye hak kazandı!

Podhani

Global Mod
Global Mod
İlkokul birinci sınıfta arkadaşının yaptığı hareketlerden heveslenerek karateye başlayan Emin Hızarcıoğlu (17) 11 yıldır bu sporla ilgileniyor. Antrenör Ramazan Sevinç ile tanıştıktan daha sonra azimle çalışmalarını sürdüren Hızarcıoğlu, 2021 yılında gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasında birinci olduktan daha sonra da çağırıldığı ulusal ekip elemelerinde rakiplerini geçerek birinci defa ulusal sportmen olmaya hak kazandı. 2022 yılı Ocak ayında da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonu olan genç sportmen, yaşıtlarına bakılırsa başarılı bir performans gösterirken 17-20 Şubat tarihleri içinde Rusya’da düzenlenen 18 yaş altı Open Junior Cup’ta Türkiye’yi temsil edecek.

Madalya ile dönmeyi hedefliyor

İHA muhabirine konuşan Ulusal Karateci Emin Hızarcıoğlu, spora merak ve hevesle başladığını belirterek, “daha sonra Ramazan Hoca ile tanıştık. 11 yıldır birlikteiz. 2019 yılında Türkiye üçüncülüğüm oldu. Ulusal ekip seçmelerine girdim. Parmağımdaki rahatsızlığımdan dolayı seçmelere giremedim, bıraktım. daha sonra 2021 yılında yinedan Türkiye Şampiyonası oldu. Şampiyonada birinci oldum ve yapılan ulusal grup seçmelerinde de rakiplerimi tek tek eleyerek ulusal ekibe girdim. Ulusal kadroya seçildikten daha sonra üç haftalık bir kamp yaptık. Akabinde Polonya’ya Avrupa Şampiyonasına gittim. Birinci maçımı aldım lakin ikinci maçımı şanssız bir biçimde kaybettim” biçiminde konuştu. Rusya’da düzenlenen ‘Open Junior Cup’ için yola çıkan Hızarcıoğlu, “İnşallah başarılı bir biçimde dönmeyi düşünüyorum. Şampiyon olup, İstiklal Marşımızı söylettirip, Türk Bayrağını dalgalandırmak istiyorum” açıklamasını yaptı.

Antrenör Ramazan Sevinç: “Bu yıl kendisinden madalya bekliyoruz”

31 yıldır antrenörlük yapan Ramazan Sevinç, Karabük ve Safranbolu’da fazlaca sayıda Türkiye Şampiyonu ve ulusal sportmen yetiştirdiğini tabir ederek şunları söylemiş oldu:

“En sonunda 2021-2022 senelerında Emin Hızarcıoğlu arkadaşımız kilosunda Türkiye Şampiyonu oldu üst üste. 2021 yılında birinci kere ulusal ekibe girerek Polonya’da yapılan Avrupa Şampiyonasındaki derece maçında bahtsız bir biçimde yenildi. İnşallah bu sene kendisinden madalya bekliyoruz.”

Sevinç, Hızarcıoğlu’nun ulusal kadroya girebilmek için 11 yıldır çaba ettiğini ve girdiğini kaydederek bin 700 atletin katılacağı ‘Open Junior Cup’ta Türkiye’yi temsil edeceğini ve madalya ile döneceğine inandığını söylemiş oldu. Antrenör Sevinç, genç atletin fizikî olarak hem uzunluk avantajı birebir vakitte esneklik ve kas yapısı olarak epeyce uygun olduğunu lisana getirdi.

IHA